Тръмп: Светът успя да избегне ядрена катастрофа (ВИДЕО)

08:10, 13 юни 18 / Свят 25 372 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Светът направи голяма крачка назад от потенциална ядрена катастрофа. Повече никакви изстрелвания на ракети, ядрени изследвания или тестове”. Това написа Доналд Тръмп в Twitter след историческата си среща със севернокорейския лидер Ким Чен Ун.

В друг туит американският президент отново благодари на колегата си за решителната крачка и го определи като отличен преговарящ.

Ким Чен Ун има възможността да влезе в историята като лидер, който положи началото на прекрасна нова ера на сигурност и благоденствие за своите граждани, написа в американският президент. Той определи севернокорейския лидер като много забавен и много умен. По думите на Тръмп "двамата успели да се спогодят още от началото на срещата".

Междувременно, в интервю пред Фокс нюз, Тръмп заяви, че в подходящото време севернокорейският лидер „със сигурност ще дойде в Белия дом". Държавният глава подчерта отново, че САЩ спират съвместни военни учения с Южна Корея, докато Пхенян добросъвестно преговаря.

От Белия дом разпространиха видеото, което Тръмп е показал на Ким Чен Ун по време на разговорите. Изработването на видеото е поръчано от американския президент и е издържано в стила на холивудски трейлър. Клипът представя визията на Белия дом за бъдещето при евентуално ядрено разоръжаване на Северна Корея.

От Белия дом съобщиха, че севернокорейският лидер харесал видеото. То предизвикало интерес и в останалите членове на севернокорейската делегация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама