КАТ не изпраща снимки с електронните фишове

08:37, 11 юли 15 25 10000 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
При издаване на електронен фиш за нарушение на пътя, на водача не се разпечатва и изпраща снимков материал. Това обявиха от Областната дирекция на МВР в Търговище в отговор на въпроси на граждани, които са получили електронен фиш за наложена глоба, защото са карали с превишена скорост, но заедно с този фиш не им е изпратена и направената от камерата снимка на автомобила им в момента на извършване на нарушението. 

От полицията цитират Наредбата, която регламетира използване на автоматизирани технически средства и системи/АТСС/ за контрол на правилата за движение по пътищата, в която е записано, че данните за нарушенията се съхраняват до приключване на административно-наказателната преписка във формата и вида, изготвен от АТСС.

В документа се посочва, че снимков материал с уникален идентификационен номер се отпечатва по искане на органи на съдебната власт и на лица, участващи в административния процес. 

"При издаване на електронен фиш на съответния водач, нарушил изискванията на Закона за движение по пътищата, не се разпечатва и изпраща снимков материал. Такъв се предоставя само при изрично поискване от страна на съответния собственик на МПС.

Тази Наредба е публикувана в брой 36 от 19.05.2015 г. на “Държавен вестник”. В работата на служителите на “Пътна полиция”  по заснемане на нарушения с мобилните системи за контрол на  скоростта и издаването на електронни фишове стриктно се спазват разпоредбите на споменатата Наредба." уточниха от ръководството на сектор "Пътна полиция" в Областната дирекция.

Oттам напомниха, че повече от месец функционира електронен адрес, на който могат да се подават сигнали, да се изпраща снимков или видеоматериал за нарушения на Закона за движение по пътищата с цел намаляване на пътния травматизъм – [email protected].

На този електронен адрес гражданите могат да задават и въпроси или да правят предложения, свързани с дейността на сектор “Пътна полиция” в дирекцията.
Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 18:31, 04 яну 22

Би трябвало да има опция с ЕГН и № на МПС-то всеки да може да си види снимковия материал някъде в сайта на КАТ !

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама